Pretraživanje
Izdvojeni dokumenti

Plan aktivnosti na pulskim tržnicama za 2019. godinu 

Plan dogadjaja Trznica doo Pula za 2019_19082019.pdf (767.4 KB)

26.04.12.

Mirisi i okusi Istre 28.04.2012.

U subotu, 28. travnja 2012. godine, održat će se manifestacija Mirisi i okusi Istre. U organizaciji Tržnice d.o.o. Pula, i ovoga puta okupit će se svi zainteresirani proizvođaći autohtonih proizvoda.

Mirisi i okusi Istre plakat

Na Narodnom trgu, tom će prigodom posjetitelji pulske tržnice moći uživati u degustiranju i kupnji domaćih sireva i suhomesnatih proizvoda, izvrsnog bakalara tvrtke Alden, ekstra djevičanskog maslinovog ulja i raznih proizvoda OPG-a Fiore iz Krnjalože, meda i pčelinjih proizvoda OPG Bodiš te kozjih jogurta sa Stancije Kumparička iz Cukuna. Bit će u ponudi još i svježe ekološko povrće OPG-a Nenad Kuftić, posebni istarski suveniri obitelji Radola iz Štinjana te suveniri i proizvodi od maslinovog drva OPG-a Brig iz Barbana. Proizvode od lavande nudit će Lavanada Bel i OPG Stipančić, a ljekovita hladno prešana ulja tvrtka Dr.Omega. Ručno rađene prirodne sapune nudit će na svojem štandu obitelj Predan. Bogata ponuda proizvoda bit će izložena na štandovima pored zgrade tržnice (uz fontanu) od 10 do 13 sati.

Izlagači na Mirisima i okusi Istre (28.4.2012.):

 • VESNA SIREVI Loborika – sirevi i ostali proizvodi iz kravljeg i ovčjeg mlijeka (meki, polutvrdi I tvrdi sirevi, skute, vrhnje, …)
 • OPG Fiore u Krnjaloži na cesti Vodnjan-Bale – ekstra djevičansko maslinovo ulje, aromatizirano maslinovo ulje, domaći džemovi, istarski umak Fiore, istarski umak od šparuga, sve na bazi ekstra djevičanskog maslinovog ulja i odgorčenih maslina iz domaće proizvodnje, ulje gospine trave
 • ALDEN – izvrstan istarski bakalar
 • KUMPARIČKA iz Cukuni – jogurti od kozjeg mlijeka (ali imaju i tvrde, polutvrde, svježe meke kozje sireve, skutu, svježe kozje mlijeko)
 • OPG PČELARSTVO BODIŠ iz Pule – med i ostali pčelinji proizvodi
 • PRŠUTANA BANI – pršut, suhomesnati proizvodi, namazi
 • LAVANDA BEL –malo obiteljsko gospodarstvo ,bave se uzgojom i preradom ekološke lavande od 2007. Glavni proizvodi su eterično ulje , prirodni hidrolat, prirodna morska sol (dobivena isparavanjem na suncu) sa dodatkom istih. Izrađuju razne suvenire, ukrase i prigodne poklone, sa posebnim naglaskom na prirodne materijale.
 • Dr.Omega – ljekovita hladno prešana ulja
 • OPG STIPANČIĆ – proizvodi od lavande: smješteni su u selu Krnjaloža između Vodnjana i Bala. Bave se ekološkom proizvodnjom maslinovog i lavandinog ulja.Izrađuju i razne lavandine proizvode:mirisne vrećice,
 • osvježivače prostora,soli za kupanje,sapune i hidrolat
 • RADOLA Štinjan – originalni istarski suveniri: “istarska rapsodija” - sačinjava splet originalnih istarskih suvenira načinjenih od starih škriljica. Suhozidi u obliku minijaturnih maslinika sa patuljastim stabalcima maslina, smokava, nara i drugih biljaka iz našeg podneblja, kažuni u različitim veličinama
 • OPG Nenad Kuftić – svježe povrće iz ekološke proizvodnje (čičoke, rukola, mladi češnjak, luk,razne salate,mahunarke,…)
 • OPG BRIG – rukotvorine od maslinovog drva (suveniri, kuhače, zdjele,…)
 • OPG PREDAN – ručno rađeni prirodni sapuni na bazi maslinovog ulja

Gosti:

Udruga Kumino selo - osnovni proizvodi su od voća: pekmez, ekstra džem ili pod zajedničkim nazivom voćni namazi. Pekmezi od šljiva bez dodatka šećera i konzervansa, udio voća je 100%. Prema Pravilniku o pekmezima, džemovima i voćnim namazima, u džemu je udio voća 40%, u ekstra džemu 60%, a ostalo je dodatak vode i drugih supstanci koje ovise o proizvođaču (uglavnom industrijskom). "Zimnica" Udruge Kumino selo se radi u skladu s tradicijom, naučeno od majki i baka. Takva receptura se kategorizira kao receptura proizvođača i spada u kategoriju "voćni namaz" u kojem je 80% udio voća . Ovisno o tome kakva je godina i koliko je kvalitetno voće idemo sa mrvicom konzervansa ili bez njega, šećera ide 20% jer je bez šećera neukusno a umjetna sladila su više štetna nego obični šećer, a stevija kod nas još uvijek nije dozvoljena za legalnu upotrebu za stavljanje u namirnice na tržištu.

Sve voće koje mi prerađujemo je iz Hrvatske (Slavonija,Baranja , ove godine će biti i Istra) Voće koje mi prerađujemo je iz integriranog uzgoja, prve klase , ručno ubranom, ručno oprano i ručno očišćeno kako bi u roku od 12 do 24 sata već bilo u staklenci.

Sada još imamo za plasman samo voćne namaze od šljive, višnje i miješanog voća sa kojima bismo u subotu i nastupili. Cijene su nam prikladne tj . naše veleprodajne tako da ih kupci rado kupuju. Uvijek dajemo i degustaciju naših proizvoda, ovaj put možemo i na privlačnim kruščićima.

Osim prodaje naših proizvoda kroz prodajnu degustaciju imamo palačinke i kolače u kojima su naši proizvodi tako da i to uvijek možemo pripremiti ako želite.