Pretraživanje
Izdvojeni dokumenti

Plan aktivnosti na pulskim tržnicama za 2019. godinu 

Plan dogadjaja Trznica doo Pula za 2019_01032019.pdf (754.6 KB)

06.02.18.

Manifestacije na pulskoj tržnici tijekom veljače započinjemo Ucvirkenfestom u subotu, 10. veljače

Na današnjoj konferenciji za medije održanoj u prostorijama Turističke zajednice u Puli najavljena je manifestacija 17. Ucvirkenfest koju organiziraju pulska Tržnica uz pokroviteljstvo Turističke zajednice grada Pule. Za operativni i idejni dio zaslužan je tim Avenue i Žižo te gastro tim Rock caffea. Ucvirkenfest će se održati u subotu, 10. veljače na centralnoj pulskoj tržnici od 9 do 13 sati. Festival čvaraka ili ucvirki donosi vrlo interesantan program; od pripremanja čvaraka na licu mjesta u tri kotla do degustacija raznih jela od čvaraka i sa čvarcima. Osim Ucvirkenfesta, veljača donosi još mnogo drugih događaja na pulskoj tržnici.

Ovogodišnje čvarke će taliti ekipa Frelimo, firma koja je najveći proizvođač čvaraka u Hrvatskoj, zatim ekipa braniteljske zadruge Panonija iz Županje, i na kraju, iz našeg najbližeg okruženja, ekipa Drage Krivičića, iz Pemanture.
Budimir Žižović najavio je nekoliko detalja s ovogodišnje manifestacije: „U velikoj pulskoj padeli, uz pomoć ekipe Rock caffea, pripravit će se čvarci s rezanim kiselim zeljem. Bit će ponuđeno oko 400 porcija koje će se početi dijeliti oko 10.30 sati.“
Ovom prigodom moći ćete i kupiti čvarke te ostale suhomesnate delicije. Tvrtka Frelimo, najveći proizvođač i izvoznik čvaraka u Hrvatskoj, i braniteljska zadruga Panonija iz Županje, ponudit će svoje proizvode po povoljnim cijenama. OPG Krivičić ponudit će uz čvarke i čašicu dobrog vina.
Za glazbeni ugođaj na tržnici pobrinut će se domaća grupa, In vino veritas, a degustacijom pive, počastit će posjetitelje pulske tržnice, Istarska pivovara iz Buzeta.

Stoga pozivamo sve sugrađane da nas posjete ovu subotu od 9 do 13 sati," uputio je poziv direktor Tržnice d.o.o. Renato Perc.

Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica TZG Pule, naglasila je važnost održavanja ove manifestacije i sličnih gastro-zabavnih događaja: "Tržnica je razvojem tradicije održavanja ovakve i sličnih manifestacija postala mjesto gdje se promoviraju i populariziraju ne samo autohtoni proizvodi, već i prezentiraju tradicionalni recepti te običaji koji postaju interesantni domaćim stanovnicima ali i vrlo lijepa atrakcija posjetiteljima i stranim gostima." Nastavno je naglasila višegodišnju dobru suradnju s agencijom Avenue i s Tržnicom d.o.o. Pula koji organizacijom sličnih manifestacija obogaćuju programe u gradu.

Pored Ucvirkenfesta, istoga dana na centralnoj pulskoj tržnici održat će se Mirisi i okusi markata, tradicionalna manifestacija koja se već godinama održava barem dva puta mjesečno a donosi autohtone proizvode te goste.
Subotnji gosti ovoga puta bit će OPG Hažić koji se ponovo vraćaju pulskoj publici s vrhunskim proizvodima. Naime, oni su poznati po proizvodnji jabuka i poroizvoda od istih, a u subotu, 10. veljače donose jabuke raznih sorata kao što su idared, zlatni delišes, jonagold i granny smith. Jabuke će biti pakirane u vrećice od 5 kg, a sve sorte imat će promotivnu cijenu od 7,00 kn/kilogramu. Posjetitelji će moći kupiti i sokove od jabuke (mutni sok) u bag-in-box pakiranju od 5 litara za 55,00 kn, a sušene jabuke u vrećici od 100 g za 18,00 kn.
Također iz Čakovca u goste ove godine sa svojim proizvodima dolazi tvrtka Monika. U nastojanju da u potpunosti zadovolji sve zahtjevnije potrebe svojih potrošača, tvrtka MONIKA nudi mnoštvo starih, već svim sladokuscima poznatih ali i novih, uzbudljivih i maštovitih proizvoda u svom asortimanu, uz postojanu prigodnu kvalitetu te umjerene i svima pristupačne cijene.

Mirisi i okusi markata ponavljaju se i krajem mjeseca, točnije 24. veljače.

Petak, 9. veljače posvećen je ponovo izlagačima manifestacije HandMade by Markat koja za početak veljače donosi sljedeće izlagače: Domaća radinost Vitasovic s narodnim instrumentima, Domaća radinost Vladić, Domaća radinost Valković s keramikom i Mira Licul s heklanim nakitom.

Puno više HandMade izlagača dočekat će vas na istom mjestu u srijedu, 14. veljače povodom Valentinova, kad bi mogli za najdražu osobu pronaći i prigodan poklon.

HadnMade by markat tradicionalno se održava petkom prije Mirisa i okusa, tako će se i krajem mjeseca održati 23. veljače.