Pretraživanje
Izdvojeni dokumenti

Plan aktivnosti na pulskim tržnicama za 2019. godinu 

Plan dogadjaja Trznica doo Pula za 2019_01032019.pdf (754.6 KB)

12.05.18.

Obilježavanje 115. godišnjice pulske tržnice na tržnici Veruda

Nastavljamo s obilježavanjem 115 godina od otvorenja zgrade pulske tržnice u obliku kako je danas poznajemo. Prigodan program proslave obljetnice preseljen je jučer na tržnicu Veruda kako bi isti obilježili i zajedno sa zakupcima te posjetiteljima tržnice proslavili obljetnicu. Za tu prigodu ekipa gastro tima Rock Caffea i Budimir Žižoviž-Žižo pripremali su pedoče, a za vesele glazbene note pobrinuo se bend In Vino Veritas. I djeca Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda Pula dala su svoj poseban doprinos obilježavanju 115 godišnjice pulske tržnice. Podijelila su zakupcima prigodne pregače oslikane voćem i povrćem. Bilo je to još jedno ugodno druženje djece na pulskim tržnicama.

Podijelila su zakupcima prigodne pregače oslikane voćem i povrćem. To su samo neki predmeti, dijela koja su nastala u sklopu projekta koji se provodi tijekom ove pedagoške godine pod nazivom „Djeca i tržnice grada“ i koji objedinjuje suradnju DV Pula, DV Mali svijet i DV RinTin Tin te Tržnice Pula.
Za poticanje kako djece s teškoćama u razvoju, tako i djece bez teškoća, rad na projektu uključuje aktivnosti vezane uz likovne, glazbene i dramske radionice koje se tematski vezuju uz voće, povrće, domaće životinje. Jedan od ciljevi ovoga projekta je upoznavanje djece s tržnicom kao mjestom gdje se prodaju i kupuju različite namirnice.
Aktivnosti Dnevnog centra vezano za upoznavanje djece s tržnicom najčešće su se održavale na tržnici Veruda, gdje su im susretljivi prodavači uvelike pomogli u ostvarenju cilja.
„Želimo se na naš način zahvaliti prodavačima koji su bili vrlo dragi s našom djecom te ćemo im u subotu, 12. svibnja pokloniti radove koje su djeca sama izradila, a isti su rezultati nastali tijekom provođenja projekta,“ navela je Loretta Morosin, mag.rehab.educ., ravnateljica Dnevnog cetra za rehabilitaciju Veruda-Pula.