Pretraživanje
Izdvojeni dokumenti

Plan aktivnosti na pulskim tržnicama za 2019. godinu 

Plan dogadjaja Trznica doo Pula za 2019_03042019.pdf (760.8 KB)

23.05.18.

EU Projekt KeyQ+ donosi u petak na pulsku centralnu tržnicu prezentaciju povijesnih recepata

Na konferenciji za medije najavljen je događaj koji će kroz gastro show predstaviti neke povijesne recepte iz razdoblja Austro-Ugarske Monarhije koji u sklopu europskog projekta KEYQ+ „Kultura i turizam kao ključevi kvalitete za prekogranični razvoj Italije i Hrvatske“ organiziraju Grad Pula, Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. i Tržnica d.o.o. Pula. Najavljeni kulinarski event održat će se u petak, 25. svibnja 2018. s početkom u 10.30 sati na trgu pored zgrade pulske tržnice. Nastavlja se i s obilježavanjem 115. obljetnice postojanja Pulske tržnice te će se ovog vikenda održati čitav niz događanja. U subotu, 26. svibnja, uz gastro kutak u kojemu će se spremati sipe sa bobom, održat će se i podjela certifikata lokalnim poljoprivrednicima kao znak kvalitete proizvoda. Subotnjoj manifestaciji nazočit će i djeca iz pulskih dječjih vrtića – DV Mali Svijet, DV-SI Rin Tin Tin i DV Pula koji će zajedno s Dnevnim centrom Veruda predstaviti izložbu slika nastalih kao produkt suradnje tržnice i vrtića.

Ispred pulske Gradske tržnice na konferenciji su nazočili pročelnik Ureda Grada Pule Aleksandar Matić, direktor Tržnice d.o.o. Pula Renato Perc, direktor Agencije za ruralni razvoj Istre d.o.o., Igor Merlić pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu, Istarske županije Ezio Pinzan te ravnateljica Dječjih vrtića Pula Mariza Kovačević.

Suradnja pulskih vrtića i Tržnice d.o.o. traje cijelu pedagošku godinu, a subotnji program bit će finalni dar Puli koji su pripremila djeca i njihove odgajateljice. Osim slika i izložbe, bit će u programu plesa i pjesama. Program u subotu, 26. svibnja počinje u 10 sati, a za nastavak glazbenog dijela pobrinut će se In Vino Veritas dok se u velikoj pulskoj padeli budu pripremale sipe i bob.

Direktor Agencije Igor Merlić ukratko je predstavio sam KEYQ+ projekt pritom kazavši kako je njegov osnovni zadatak opremiti profesionalno didaktičku kuhinju na katu pulske tržnice u kojoj će pred građanima i turistima ekspertni chefovi izvoditi inovativne radionice i cooking show koncepte. Cilj projekta je na jedan zanimljiv i poučan način promovirati tradiciju, povijest, kulturu i gastronomiju našeg područja, a kroz ovaj event to planiramo i učiniti.

Pohvalu na osmišljenom projektu i aktivnostima usmjerenim ka promociji istarske kulture i tradicije te autohtonih proizvoda izrekao je Ezio Pinzan. „Eno-gastronomska ponuda izuzetno je bitna za razvoj turizma, a uz pomoć ovog projekta ta ponuda će se dodatno proširiti i razviti“ naglasio je Pinzan i zaželio puno uspjeha u provedbi KEYQ+ projekta.