Pretraživanje
Izdvojeni dokumenti

Plan aktivnosti na pulskim tržnicama za 2019. godinu 

Plan dogadjaja Trznica doo Pula za 2019_19082019.pdf (767.4 KB)

28.06.18.

EM-VITA NOVA predstavlja "Zdrave navike=zdrav život" u subotu na pulskoj centralnoj tržnici

Udruga za pomoć onkološkim bolesnicima EM-VITA NOVA - Centar za zdrave životne navike, organizira i ove godine, drugu po redu humanitarnu akciju na centralnoj pulskoj tržnici u subotu 30. lipnja od 10 do 13 sati.

Njihov slogan je "ZDRAVE NAVIKE=ZDRAV ŽIVOT". Događaj na tržnici će biti ujedno i promocija zdravog stila života koji možete postići usvajanjem zdravih navika prehrane, tjelovježbe i primjenom tehnika za redukciju svakodnevnog stresa.
Za subotu će se pripremiti cca 100 kg hrane, odnosno 5 vrsta jela. U ponudi će biti i hrana koju mogu konzumirati osobe s problemom probave hrane s glutenom, tako da će oni moći kušati delicije bez glutena.

Jedan obrok će se prodavati po 25 kuna, a prihod od prodaje uložit će se u daljnji rad i aktivnosti Udruge.
Udruga je tijekom godine i pol dana, koliko je intenzivno aktivna, organizirala 11 radionica "Škola zdrave i uravnotežene prehrane" na kojima je sudjelovalo ukupno 73 polaznika, od toga 80% onkoloških bolesnika i članova obitelji. Održano je 5 različitih predavanja na temu Bolji odnos prema sebi, Misli i emocije, Pozitivan stav te druge teme.

Udruga pruža besplatnu psihosocijalnu pomoć i besplatnu Školu zdrave prehrane svim onkološkim bolesnicima.

Stoga Vas pozivamo da dođete na tržnicu u subotu 30. lipnja te da kupnjom obroka pomognete udruzi kako bi svojim znanjem, iskustvom i podrškom mogli nastaviti pomagati potrebitima, teškim bolesnicima.

Udruga se financira isključivo iz donacija koje možete i uplatiti na transakcijski račun Udruge IBAN HR6523900011100978965.

Iz Udruge zahvaljuju svima koji su podržali organizaciju subotnjeg događaja kao što su Bio Bio trgovina, DM, domaćim lokalnim proizvođačima kao što je OPG Zohil koji je darovao svježe povrće za ovu akciju, Tržnici d.o.o. Pula i restoranu Mini Mini te dragim volonterima koji će pomoći da u subotu brzo dobijete svoj obrok.