Pretraživanje
Izdvojeni dokumenti

Plan aktivnosti na pulskim tržnicama za 2019. godinu 

Plan dogadjaja Trznica doo Pula za 2019_19082019.pdf (767.4 KB)

04.06.19.

26. izdanje prodajne izložbe hrane i pića Histria u Puli od 5. do 8. lipnja na pulskoj tržnici

26. izdanje manifestacije Histria održat će se od 5. do 8. lipnja u Puli, na novoj lokaciji pulske gradske tržnice. Nastupit će izlagači iz cijele Hrvatske među kojima je i 11 izlagača koji će predstaviti 14 novih proizvoda. Riječ je o proizvodima koji će biti posebno vizualno označeni, a koji se po prvi put predstavljaju na izložbi ili po prvi put stavljaju na prodaju, a nisu na tržištu dulje od godine dana. Egzotično voće, ljuti chili umaci, medni pripravci, i suhomesnati proizvodi dio su proizvoda koje će građani i turisti moći kušati i kupiti.

Novitet u sklopu manifestacije Histria jesu besplatne kuharske radionice koje će voditi renomirana imena istarskog ugostiteljstva, a koje organiziraju HGK – ŽK Pula, Agencija za ruralni razvoj Istre (AZRRI d.o.o.) i Tržnica d.o.o..
Naime od 5. do 8. lipnja od 11 do 13 sati kuharske radionice održat će se u novoj KeyQ+ gastro Punkt kuhinji na 1. katu zgrade tržnice. Namirnice za radionice osigurat će AZRRI i Tržnica, a u pripremi jela koristit će se i proizvodi nekih od izlagača na Histriji. Zbog ograničenog mjesta, za sudjelovanje na kuharskim radionicama obavezna je prijava sudjelovanja na tel: 378-100 ili e-mail: hgkpu@hgk.hr
Kuharske radionice vodit će Denis Zembo (Hotel Amfiteatar), Robert Perić i Igor Ciceran (Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula), Nikola Vuković (Hotel La Grisa Bale) i David Skoko (Batelina).

Ovogodišnja manifestacija Histria održava se uz potporu partnera Turističke zajednice Grada Pule, AZRRI d.o.o, Pazin, Tržnice d.o.o. Pula te Grada Pule i Istarske županije.