Pretraživanje
Izdvojeni dokumenti

Plan aktivnosti na pulskim tržnicama za 2019. godinu 

Plan dogadjaja Trznica doo Pula za 2019_19082019.pdf (767.4 KB)

10.12.19.

Gastro jutra na 1. katu najlipšeg markata

U suorganizaciji Agencije za ruralni razvoj Istre (AZRRI), Udruženja obrtnika Pule, Turističke zajednice grada Pule i Tržnice d.o.o. Pula održat će se manifestacija „Gastro jutra na 1. katu i najlipšen markatu“ u edukacijskoj kuhinji KEYQ+ GASTRO PUNKT. Ideja je nastala u AZRRI-ju te su je ostali suorganizatori objeručke prihvatili jer je važnost podrške lokalnih proizvođača autohtonih proizvoda i domaće kužine te tradicije u ugostiteljstvu vrlo važna karika u razvoju održive poljoprivrede i ugostiteljstva. Vidimo se stoga vrlo ubrzo i to u ponedjeljak 9., 16. i 23. prosinca na 1. katu pulske tržnice u edukativnoj kuhinji KeyQ+ Gastro Punkt.

Ponukani i namjerom da se posjetiteljima tržnice predstave domaći ugostiteljski virtuozi na licu mjesta u kužini s traveršon, ugostitelji Puljštine tri će dana kuhati na 1. katu tržnice u edukativnoj kuhinji KEYQ+ GASTRO PUNKT-u i to jela za koja će koristiti lokalne proizvode, a bit će pripremana na vrlo jednostavan, pristupačan i relativno brz način. Ideja je to koja je objedinila u jednom pjatu lokalne namirnice i ugostitelje. Bit će ovo prigoda da pogledate kako se priprema na licu mjesta te možda s tržnice ponesete i ideju o ručku ili večeri.
U kreiranju tri dana Gastro jutra, sudjeluje ukupno osam ugostitelja a oni su: El Pulari meksički restoran, Vodnjanka iz Vodnjana, Vela Nera iz Šišana, pizzerija Asterix, konoba Bukaleta, restoran Šurida, slastičarnica Fortuna i restoran Škuža.
Tri ponedjeljka moći ćete pogledati kako nastaju ova jednostavna jela ali i degustirati nekoliko zalogaja pripremljenih delicija.
Tako će se u ponedjeljak, 9. prosinca pripremati pljukanci, s umakom od kadulje i maslacem, sa sotteom od boškarina ili šugom od friških gljiva. Za 16. prosinca pripremat će se pečenje od boškarina, a za 23. prosinac pogledajte kako se priprema prava domaća buzara od pedoća.
Uz malo degustacije i pokoju tajnu domaćih ugostitelja, s pulskog markata ćete zasigurno ponijeti ideje za kućni jelovnik.