Pretraživanje
Izdvojeni dokumenti

Plan aktivnosti na pulskim tržnicama za 2019. godinu 

Plan dogadjaja Trznica doo Pula za 2019_19082019.pdf (767.4 KB)

18.06.15.

Istrafešt by night od 19. lipnja na pulskoj tržnici

Danas je na pulskoj centralnoj tržnici Istrafešt od 10 do 13 sati. Gastronomska manifestacija koju organiziraju TZ Pula i Tržnica d.o.o. Pula. Od sutra, od petka 19. lipnja, ova manifestacija počinje i u večernjem izdanju uz glazbenu kulisu u izvedbi DJ-a od 20 do 23 sata na istom mjestu. Ljeto u Puli donosi prigodu da uživate u originalnim jelima napravljenim od namirnica koje se nalaze na pulskim tržnicama.

Za ovu prigodu pozvani su i proizvođači autohtonih istarskih proizvoda da se pridruže manifestaciji te da pored ponuđenih kuhanih jela, ponude proizvode iz svojeg asortimana.
Hotel "Letan" i LF catering autori su originalnih menija koji će biti u ponudi po vrlo popularnim cijenama, u svibnju, lipnju i rujnu (u V, VI I IX mjesecu) svaki četvrtak od 10 do 13 sati pored zgrade pulske tržnice. Tijekom toplih ljetnih noći, Istrafeštova ponuda moći će se degustirati svaki petak i to od 20 do 23 sata. Istrafešt će ujedno proširiti ponudu pulske tržnice, jer će tako oživiti prostor oko tržnice i noću.

Ovo je prigoda da se otvori novi gir gdje bi građani Pule te domaći i strani gosti mogli pojesti nešto prije izlazaka u drugačijem ambijentu, ili jednostavno odabrati drugačije mjesto za druženje uz originalna jela te ugodnu glazbenu atmosferu. Istrafešt je gastro događaj za sve posjetitelje pulske tržnice, građane Pule, domaće i strane turiste, no prvenstveno je želja da se animira prostor uz tržnicu tijekom večernjih ljetnih sati i obogati ponuda grada. Dnevni dio Istrafešta je prigodan i za zaposlene ljude koji žele pojesti ukusnu marendu ili ponijeti gotovo jelo kući.

U ponudi za 18. i 19. lipanj bit će:
- burger od boškarina s fritajom i povrćem,
- polpetine na broštulanom kumpiru s ružmarinom, i
- njoki na žlicu s domaćim pestom i friganom pancetom.

U petak, 19. lipnja tijekom juatrnjih sati uz zgradu tržnice održat će se HandMade by Markat koji ovaj put predstaviti sljedeće izlagače:
Ankica Babić koja izrađuje mozaik od keramičkih pločica, Marija Tomić donosi nakit od papira, Kolić Gordana originalne predmete i ukrase od modelirane žice, Tatijana Komšo predstavit će vam mirisne razglednice, Mirjana Babić predmete napravljene od naplavina, Zdenka Ivančić donosi svoje prelijepe lutke, Orijana Ingola dekupaž, a Vitasović Darko će predstaviti istarske instrumente.

Sljedeća manifestacija bit će Eko sajam i to u subotu, 27. lipnja, na istom mjestu pulske centralne tržnice.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Menije Istrafešta za pojedine datume moći ćete potražiti na info www.pulainfo.hr !

"Mrkat by day" četvrtkom – 28.5., 4.6. i 11.6., 03.09., 10.09., 17.9., i 24.9. - 10 - 13 sata
(lokacija: pored fontane, na trgu)

"Markat by night" petkom – 19.6., 26.6., 03.07., 10.07., 17.7., 24.7., 31.7., 07.08., 14.08., 21.08., 28.08. – 20 - 23 sata (lokacija: na početku tržnice, kod kamenih stolova)