Pretraživanje
Izdvojeni dokumenti

Plan aktivnosti na pulskim tržnicama za 2019. godinu 

Plan dogadjaja Trznica doo Pula za 2019.pdf (735.7 KB)

18.04.17.

Proljeće na markatu od 18. travnja do 12. svibnja

Danas počinjemo s manifestacijom na centralnoj pulskoj tržnici u organizaciji Tržnice d.o.o. Pula i TZG Pule - Proljeće na markatu koji će trajati do 12. svibnja. Gastronomska ponuda bit će u programu od ponedjeljka do četvrtka, petkom će se predstaviti vrijedni izlagači manifestacije HandMade by Markat, a subotom proizvodi Mirisi i okusi markata. Dostavljamo vam raspored izlagača i što sve posjetitelji mogu degustirati u pojedinim danima u tjednu. Tako će se 6 dana u prigodnim kućicama predstaviti sljedeći izlagači: ponedjeljkom će se predstaviti (24.4. i 8.5.): Vodnjanka iz Vodnjana, Asterix, Šurida, Sapori Radix, OPG Pripuzović (ulje), Vina Babos, svaki utorak (18.4.; 25.4.;2.5. i 9.5.): Bukaleta, Škuža, Bodulka, Vesna sirevi, OPG Balija Nicoletta (ulje), Vina Benazić, svaku srijedu (19.4.; 26.4.; 3.5. i 10.5.): El Pulari Parasol, Mediteran, Q time, Sirana Zlata, OPG Marino Pripuzović (ulje), Vina Benazić, četvrtkom (20.4.; 27.4.; 4.5. i 11.5.): Kantina, Dom branitelja, Amfiteatar, Gastro Corner, OPG Komparić Marko (ulje), Vina Babos, petkom (21.4., 28.4., 5.5., 12.5.): 6 izlagača manifestacije HandMade by Markat , i u subotom izlagači Mirisi i okusi (22.4., 29.4., 6.5.): OPG Stipančić, OPG Laković, OPG Franjul, Blondi, OPG Bodiš i OPG Vitasović zajedno te OPG Brig i Pršutana Bani.

Također vam dostavljamo menije ugostitelja, te će se nuditi delicije kako slijedi:
ponedjeljkom (24.4. i 8.5.) - Vodnjanka će nuditi maneštru i fuže s rukolom ili šugom, a pizzeria Asterix - pizzete i pizzu s nutelom, restoran Šurida imat će u ponudi šugo s domaćim njokima i palentu sa šugom od sipa,
utorkom (18.4., 25.4. te 2.5. i 9.5.) svoje menije predstavljaju: Bukaleta - maneštra, tripe i salata od hobotnice s krumpirom, Škuža - šugo od divljači s pljukancima i šugo od lignji s palentom, te Bodulka iz Šišana - riba u škartocu i brodet s palentom,
srijedom (19.4., 26.4., 3.5. i 10.5.) - El Pulari Parasol - chili con carne i Taco (Carnitas) de Puerco, a Mediteran donosi maneštru s koromačem i kobasicom te pohanu šniclu s krompir salatom, Q-Time će nuditi - bruskete s mozzarelom i pršutom, tjesteninu s pršutom i rukolom,
četvrtkom (20.4., 27.4., 4.5. i 11.5.) - Kantina će imati na meniju pljukance i tunu, Dom branitelja Pleter usluge domaće fuže s goveđim gulašom ili s varivom, zatim raviole sa skutom, kozicama i špinatom, a restoran Amfiteatar - hobotnicu "in forno", filet ribe "u škartocu" i riblji brodet s pečenom palentom.

Vjerujemo da će brojna jela biti po vašem ukusu i da ćete doći na pulsku tržnicu na marendu, a ponuđena jela moći ćete i ponijeti te kušati u vašem domu ili na poslu.