Pretraživanje
Izdvojeni dokumenti

Plan aktivnosti na pulskim tržnicama za 2019. godinu 

Plan dogadjaja Trznica doo Pula za 2019_03042019.pdf (760.8 KB)

07.05.13.

Novi objekti na pulskoj tržnici

Tijekom prvog kvartala 2013. godine na pulskoj je tržnici bilo dosta promjena i aktivnosti. Osim tradicionalnih događaja koji se sad već više godina održavaju, kao što su Mirisi i okusi Istre te Eko sajam, nastoji se potrošačima, posjetiteljima i građanima ponuditi nešto novo i interesantno. Naravno, ovisno o interesu posjetitelja tržnice, razvijaju se i buduća događanja.

Osim najavljenih radova te uređenja tržnice, ovoga puta bi se osvrnuli na novosti u ponudi, nove trgovine, objekte i proizvode kojih sada možete naći na centralnoj pulskoj tržnici.

Naime, na 1. katu zgrade tržnice, u posljednje vrijeme ima 3 nova objekta koji nude raznu robu i usluge.

Trgovački obrt Furia je proširio klasičnu ugostiteljsku ponudu te se na njihovom štandu može uživati u giricama, lignjama, srdelama pripremljenim na razne načine. Jela se mogu konzumirati na licu mjesta, s nogu ili na terasi, no moguće ih je i odnijeti za konzumaciju izvan lokala.
Odmah do spomenutog lokala, nakon dugi niz godina u Pulu se vratila trgovina poznatog rovinjskog proizvođača Mirne. Mirna ribolov d.o.o. iz Rovinja sa svojom trgovinom na 1. katu nudi konzerviranu ribu te sve proizvode iz njihovog proizvodnog asortimana.
Nedaleko od navedenih, u trgovini pod nazivom Sapori, mogu se kupiti izvrsni proizvodi talijasnke proizvodnje kao što su kava, sirevi, riža, pašta, masline te brojni drugi. Uvoznik Radix Istra d.o.o. njeguje tradiciju talijanskih proizvoda prepoznatljive kvalitete.

Na tzv. “zelenom” dijelu tržnice nedavno su otvorena 2 nova kioska. Jedan tvrtke Frontalis d.o.o. iz Pule koji posjetiteljima nude palačinke, a drugi Zajedničkog obrta za poljoprivredu Peršić koji nudi svježe mlijeko i mliječne proizvode.

Prije par dana je postavljena i privremena poslovnica Sberbanke odmah uz zgradu tržnice.

Ni tržnicu na Verudi nisu zaobišli noviteti. Naime tamo je otvoren novi kiosk Glasa Istre.

Svi najavljeni radovi uskoro će biti okončani ne bi li ljetnu sezonu tržnica u Puli dočekala spremna.