Pretraživanje
Izdvojeni dokumenti

Plan aktivnosti na pulskim tržnicama za 2019. godinu 

Plan dogadjaja Trznica doo Pula za 2019_03042019.pdf (760.8 KB)

12.06.14.

Bogat program na pulskim tržnicama u subotu, 14. lipnja

U subotu, 14. lipnja na pulskim tržnicama se održavaju različiti primamljivi programi od 9 do 12 sati. Tržnica u centru Pule donosi nove događaje i promotivne aktivnosti. A Dani Verude, tradicionalna manifestacija koju je pokrenuo Mjesni odbor Veruda, u dijelu programa dolaze na tržnicu Veruda. Program na tržnici Veruda organiziran je uz pomoć Javne ustanove Pula Sport, dm-a i Tržnice d.o.o. Pula. Moći ćete se zabaviti uz glazbu, sport, zdravu prehranu i degustacije.

Uz zabavne note benda Trio Val, uživajte u druženju na tržnici Veruda koja je svakako mjesto okupljanja stanovnika Verude ali i puno šireg područja. Sportskim igricama koje su nenatjecateljskog tipa, žele se animirati roditelji i djeca kako bi se najmlađi uključivali u posjete tržnice. Na taj način omogućuje se djeci da od rane dobi povezuju zdravu prehranu, uredan život i sport kao važan dio opće kulture življenja. Ubacivanjem loptice u koš, najuspješniji mališani dobit će prigodne poklone dm-a i svježe voće direktno s tržnice. U manifestaciju na Verudi uključio se dm (drogerie markt) koji ima trgovinu upravo u neposrednoj blizini zelene tržnice Veruda. „dm se rado priključuje aktivnostima koje naše sugrađane potiču na aktivan i zdrav život. Želimo ih podsjetiti da zdrave navike uključuju i osviješten izbor namirnica iz kontroliranog uzgoja, a Dani Verude prilika su da Puležanima pokažemo da u svom susjedstvu mogu naći upravo takve namirnice. U ime dm-a želim zahvaliti organizatorima što su nam dali priliku da sugrađanima približimo zdravu, organsku hranu.“ izjavila je na konferenciji za medije područna menadžerica Anđelka Ramljak.
Iz programa Pulska proljetna padela (organizator agencija Avenue & Žižo) ove subote priprema se iznenađenje, jelo pod nazivom Seljačka tava. Prve ukusne pijate očekujemo između 10.30 i 11 sati. Pored navedenog, u subotu će Mirisi i okusi Istre i Eko sajam biti također smješteni na tržnicu Veruda. Ove sad već tradicionalne manifestacije, organizira Tržnica d.o.o. Pula kako bi se potaknulo, promoviralo i približilo kupcima sve najbolje od lokalnih, autohtonih proizvoda te zdrave hrane, no istovremeno zaštitili interesi obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i lokalnih proizvođača. Ovu subotu svoje proizvode predstavljaju: AZRRI, BLONDI/FRUTKO, OPG STIPANČIĆ, I.I. GLIŠIĆ, OPG VITASOVIĆ, OPG BODIŠ, PRŠUTANA BANI i OPG MARTINOVIĆ. Bit će tu izvrsnih suhomesnatih delicija, lavande i lavandinih proizvoda, sira, svježeg povrća, meda, maslinovog ulja, sokova i namaza od voća, istarskih suvenira te mnogo drugih proizvoda.

Istovremeno, na tržnici Centar održat će se dva događaja. Na metalnim štandovima pored fontane održat će se predstavljanje programa manifestacije U bojama tradicije iz Brtonigle. Udruga zanata Maison Chic predstavit će se sa svojim radovima te tako najaviti manifestaciju koja će se održati u Brtonigli 26. lipnja 2014. godine.
A u dvorištu Cyber Cafea, na prolazu između Flanatičke ulice i glavne zelene pulske tržnice, održat će se po prvi put Hand Made by Markat Pula. U prekrasnom ambijentu, zelenoj oazi u centru grada, moći ćete pogledati ili kupiti ručne radove umjetnika i obrtnika. Ukrasni i uporabni predmeti od torbica, raznih predmeta za stan od stakla, drva, jedinstven nakit od papira, ručno izrađene lutkice te brojni drugi interesantni predmeti naći će se na stolovima vrijednih ljudi. U ponudi ćete možda pronaći ono nešto što bi razveselilo vaše najbliže ili jednostavno poklon za vas. Na prvom Hand Made by Markat Pula sudjeluju: ZDENKA IVANČIĆ, MARTA GRŽETIĆ, ANDARTE OBRT, VITASOVIĆ, JOZEFINA NIKOLIĆ, MIRJANA BABIĆ, BRANKA BABIĆ, KOLIĆ GORDANA i MARIJA TOMIĆ.